Sizi kendi cihazınıza kilitleyen iPhone hırsızlarından kendinizi nasıl korursunuz?
4 mins read

Sizi kendi cihazınıza kilitleyen iPhone hırsızlarından kendinizi nasıl korursunuz?

Wall Street Journal’ın yakın tarihli bir raporuna göre, bazı iPhone hırsızları, kurtarma anahtarı adı verilen ve sahiplerinin fotoğraflarına, mesajlarına, verilerine ve daha fazlasına erişmesini neredeyse imkansız hale getiren bir güvenlik ayarından yararlanıyor. Bazı mağdurlar ayrıca hırsızların finansal uygulamalarına erişim sağladıktan sonra banka hesaplarının boşaltıldığını da söyledi .

Bununla birlikte, bu tür bir devralmanın başarılmasının zor olduğunu belirtmek önemlidir. Bu, bir suçlunun esasen bir iPhone kullanıcısını cihazın şifresini girerken izlemesini (örneğin, bir barda veya spor müsabakasında omzunun üzerinden bakarak) veya cihazın sahibini şifresini paylaşacak şekilde manipüle etmesini gerektirir. Ve hepsi cihazı fiziksel olarak çalmadan önce.

Buradan bir hırsız, aygıtın Apple kimliğini değiştirmek için parolayı kullanabilir, konumlarının izlenememesi için “iPhone’umu Bul”u kapatabilir ve ardından sahiplerini korumayı amaçlayan 28 basamaklı karmaşık bir kod olan kurtarma anahtarını sıfırlayabilir. çevrimiçi bilgisayar korsanlarından.
Apple, kullanıcının güvenliğini artırmak amacıyla bir Apple Kimliğini sıfırlamak veya yeniden erişim sağlamak için bu anahtara ihtiyaç duyar; ancak bir hırsız onu değiştirirse, asıl sahibi yeni koda sahip olmayacak ve hesaba erişim engellenecektir.
Bir Apple sözcüsünün yaptığı açıklamada, “Bu deneyimi yaşayan insanlara sempati duyuyoruz ve ne kadar nadir olursa olsun kullanıcılarımıza yönelik tüm saldırıları çok ciddiye alıyoruz” dedi. “Kullanıcılarımızın hesaplarını ve verilerini korumak için her gün yorulmadan çalışıyoruz ve bunun gibi ortaya çıkan tehditlere karşı her zaman ek korumaları araştırıyoruz.”

Apple web sitesinde şu uyarıda bulunuyor : “Güvenilen cihazlarınıza ve kurtarma anahtarınıza erişimi sürdürmekten siz sorumlusunuz. Bu öğelerin her ikisini de kaybederseniz hesabınız kalıcı olarak kilitlenebilir.
Forrester Research Başkan Yardımcısı ve baş analisti Jeff Pollard, şirketin daha fazla müşteri destek seçeneği ve “Apple kullanıcılarının bu ayarları sıfırlayabilmeleri için kimlik doğrulama yolları” sunması gerektiğini söyledi.
Ancak şimdilik, kullanıcıların bu durumun başlarına gelmesinden kendilerini korumak için atabilecekleri birkaç adım var.

Şifreyi koruyun
İlk adım şifreyi korumaktır.
Bir Apple sözcüsü, CNN’e, şifre kodlarının izleyen kişilere ifşa edilmesini önlemek için halka açık yerlerde telefonlarının kilidini açarken Face ID veya Touch ID’yi kullanabileceğini söyledi.
Kullanıcılar ayrıca kötü niyetli kişilerin anlaması daha zor olan daha uzun, alfasayısal bir şifre de ayarlayabilir. Cihaz sahipleri, başka birinin gördüğünü düşünüyorlarsa şifreyi derhal değiştirmelidir.

Ekran Süresi ayarları
Birisinin düşünebileceği bir diğer adım, mutlaka Apple tarafından onaylanmayan ancak internette dolaşan bir hack’tir. Velilerin çocukların cihazı nasıl kullanabileceğine ilişkin kısıtlamalar ayarlamasına olanak tanıyan iPhone’un Ekran Süresi ayarında, herhangi bir kullanıcının Apple kimliğini başarılı bir şekilde değiştirebilmesi için gerekli olacak ikincil bir şifre ayarlama seçeneği vardır .
Bunu etkinleştirdiğinizde, hırsızdan Apple Kimliği parolasını değiştirmeden önce bu ikincil parola istenecek.

Telefonu düzenli olarak yedekleyin
Son olarak kullanıcılar, iPhone’larını iCloud veya iTunes aracılığıyla düzenli olarak yedekleyerek kendilerini koruyabilirler; böylece iPhone’un çalınması durumunda veriler kurtarılabilir. Kullanıcılar aynı zamanda önemli fotoğrafları veya diğer hassas dosyaları ve verileri Google Fotoğraflar, Microsoft OneDrive, Amazon Fotoğraflar veya Dropbox gibi başka bir bulut hizmetinde saklamayı da düşünebilir.

Bu, kötü niyetli bir kişinin cihaza erişmesini engellemez ancak bu gerçekleşirse olası sonuçların bir kısmını sınırlandıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir