Grip havaları size dokunmasın! Mis gibi melisa çayı hafıza, uyku ve gribi iyileştiriyor
1-STRES SEVİYELERİNDE DÜŞÜŞ
Mevsimsel geçişlerde meydana gelen durgunluk, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi belirtilerin yol açtığı depresyon ve stres sorunlarına melisa çayıyla son verebilirsiniz. Ayrıca melisa ile sinirsel kökenli çarpıntılarda, hafif depresyon, sıkıntı ve streste rahatlatıcı rol oynar.
2-DAHA RAHAT BİR UYKU
Daha rahat bir mide daha rahat bir uyku demek. Dolayısıyla akşam saatlerinde içeceğiniz melisa çayı, hafif sedatif özellikleri uyku kalitesini artırabilir, bu nedenle yatmadan önce içmek rahatlatıcı bir seçenek olabilir. Uykunuzun daha verimli ve rahat geçmesi muhtemeldir.
3-GRİP SİZDEN UZAK DURSUN
Bağışıklığı güçlendirme etkisiyle de öne çıkan melisa çayı, anti-viral ve anti-mikrobiyal etkisi sayesinde bakteri, mantar, virüslere karşı mücadelede etkili olabiliyor. Antioksidan deposu olan melisa bitkisi terlemeyi teşvik ettiği için grip ve ateşli hastalıkların iyileşmesine büyük rol oynar.
NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Melisa çayını gün içinde 2 fincandan fazla içmemeye özen göstermelisiniz. Aksi durumda aşırı tüketimine bağlı olarak ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
KİMLER TÜKETMEMELİ?
Melisa çayı öğleden önce ya da öğleden sonra aç karnına içilmelidir. Çayın etkisini tam olarak gösterebilmesi için zaman ve açlık önemlidir. Rahatlatıcı etkisi nedeniyle gün içiresinde çalışanların içmesinin sakıncalı olabilir. Ek olarak kronik hastalığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, gebelik ya da emzirme döneminde olan kişiler melisa çayı tüketmemelidir.